Neden Portatif Su Arıtma Cihazı?


Ekonomiktir.
1 UF membran filtre ve karbon filtre ile 1200 L, seramik filtre ile ise 1000 L su arıtabilirsiniz. Bu da yaklaşık 19 L'lik 63 ve 52 damacanaya eş değerdir.

Kurulumları kolaydır.
Kutudan çıkan kullanım kılavuzu yardımıyla herhangi bir teknik desteğe ihtiyaç duymadan ürün kurulumunu tamamlayabilir, temiz su almaya başlayabilirsiniz. Seramik filtreyi 15 günde bir filtresini zımpara yardımı ile temizleyerek filtrenin kullanım ömrünü uzatabilirsiniz. 3-4 Ayda bir filtreleri kendiniz değiştirebilirsiniz. Yuvarlak uçlu her türlü musluğa kutudan çıkan aparatlar yardımıyla kolaylıkla monte edilebilir, ihtiyaç halinde çıkartabilirsiniz.

Çevre dostudur.
Suyu filtrelerken enerjiye ihtiyaç duymadığından dolayı herhangi bir karbon ayak izi oluşturmaz. Plastik şişe kullanımınızı azaltarak doğayı korumanıza yardımcı olur. Arıtım yapmadığınız zamanlarda, yanındaki tuş yardımıyla filtre özelliğini kolaylıkla kapatıp, musluk ucu olarak kullanarak su tüketiminizi %50'ye varan oranda azaltabilirsiniz.

Sağlıklıdır.
Musluk ucu arıtıcılar sağlıklı su içmenin en ekonomik yolunu sunar. Suyu ağır metallerden, mikroorganizmalardan, klordan ve çok sayıda çözünmüş kirleticiden arındırırlar. Kartuş filtreler suyu farklı bileşenlerden arındıran katmanların bir araya gelmesinden oluşur. Kartuşu oluşturan katmanlara göre arıtıcılar farklılaşır.


Granül Karbonlu Seramik Filtreli Musluk Ucu Arıtıcı


Seramik filtreler tarihteki en eski su arıtma metotlarından biridir. 1827 yılında çömlekçi ve mucit Henry Doulton suyu seramik bir yüzeyden geçirmenin su yoluyla taşınan patojenlerin arındırılmasını sağladığını keşfetti. Kraliçe Victoria tarafından görevlendirilen Doulton, el yapımı çömleğin şıklığını devrim niteliğindeki filtreleme teknolojisiyle birleştirerek doğal akış beslemeli ilk su filtresini üretti. O günden beri seramik filtreler su filtreleme pazarında kullanılan en temel ürün olarak yerini aldı.

Seramik filtreleme sistemlerinin temelinde doğal seramik vardır. Seramik gövdeden oluşan kartuş suyu işler ve üzerindeki gözenekler yardımıyla sudaki yabancı bileşenleri arındırır. Bu gözenekler yarım mikron büyüklüğündedir ve suyun geçmesine izin verirken bakteri ve tortuların gözeneklere tutunmasını sağlar. Filtrenin içindeki sarmal labirent yapı yüzeyden içeri geçmeyi başaran partikülleri yakalayarak suyun tamamen arındırılmasını sağlar.

Greentech Water seramik filtrelerin içinde aktive edilmiş granül karbon bulunur. İkinci katmandaki aktive edilmiş karbonun içinde taş kömürü, linyit, tahta, hindistancevizi kabuğu gibi materyaller yer alır. Çatlaklı ve gözenekli bir yapısı vardır. Hidrofobik ve oleofiliktir. Suyun içinden geçmesine izin verirken, suyun içindeki karbon bazlı moleküllerin gözeneklere tutunmasını sağlar. Sudaki çözünmüş kirler bu absorpsiyonla gözeneklerin içine hapsolur. Aynı zamanda hindistan cevizi kabuğu suyun tadını dengeler. Granül karbon; sudaki istenmeyen tat ve kokuyu, kiri, kloru ve uçucu organik bileşenleri filtreler.


Aktive Edilmiş Karbon Filtreli Musluk Ucu Arıtıcı


Karbon filtreler son derece gözeneklidir ve geniş bir yüzey alanına sahiptir. Sadece 4 gram aktif karbon, bir futbol sahasına (6400 m2) eşdeğer bir yüzey alanına sahiptir. Aktif karbon filtrelerin kirletici maddeleri ve diğer maddeleri absorbe etmede çok etkili olmasını sağlayan devasa yüzey alanıdır. Organik bileşikler bir karbon filtrenin yüzeyine bağlanır veya yapışır çünkü su ve kirletici maddeler birbirini çeken polar bileşiklerdir. Bu da onları kötü tatları, kokuları ve sudaki diğer partikülleri azaltmada etkili hale getirir. Bir karbon filtresi, su akarken kirletici maddeler için gözenekli bir otopark görevi görür. Küçük gözenekler mikron cinsinden ölçülür. Mikron ne kadar küçük olursa, filtrelemede da o kadar ince olur. Düşük akış hızı ve basınç, kirleticilere karbonu park etmek veya yapışmak için daha fazla zaman tanır. Suyun bir karbon filtrenin yüzeyi ile temas süresi ne kadar fazlaysa, filtreleme o kadar verimli olur. Aktif Karbon filtreler, klorun kötü tat ve kokusunun giderilmesinde mükemmeldir. Aktif karbon filtreler minimum % 90 oranında serbest kloru temizleyebilir.


Mitsubishi UF Membran Filtreli Musluk Ucu Arıtıcı


Ultrafiltrasyon filtreleme yöntemiyle zararlı bakteriler, virüsler, mikroplar, metaller ve diğer kirleticiler sudan arındırılır. 0.2 Mikron büyüklüğündeki gözenekleri ile suyun ve suda çözülmüş yararlı minerallerin geçmesine izin verirken aşağıda belirtilen gözeneklerden geçemeyecek kadar büyük birçok maddeyi tutarak size temiz bir su sağlar. Tezgah altı filtreleme sistemlerinde çoğunda kullanılan ters ozmoz sistemi suyu mineraller dahil tüm bileşenlerinden arındırırken, ultrafiltrasyon sudaki mineralleri arındırmaz, yalnızca kirletici bileşenlerden arındırır. Ultrafiltrasyon filtre, sağlığınıza zarar verebilecek tüm bileşenlerden arındırılmış tadı güzel taze bir su sunar.


1. Klor:

Şebeke suyunda insan sağlığı için tehlike oluşturan en büyük tehdit klordur.

Yerel idareler herhangi bir salgın hastalık riskini ve pis suların şebeke suyuna karışma riskini bertaraf etmek için şebeke suyunu genelde yüksek miktarda klor ile dezenfekte eder. Ancak klor, sudaki bazı organik maddelerle birleşip onları okside ederek insan sağlığı için son derece zararlı olan maddeler oluşturur. Karbonlu filtreler suyu klor ve sağlığımız için zararlı olan diğer kimyasallardan arındırma konusunda çok başarıdırlar.

Üç filtre çeşidinin kloru arıtma seviyesi, kullanılan karbon cinsi ve miktarına göre farklılık gösterir. Seramik filtre minimum %80, UF membran filtre minimum % 85 ve karbon filtre minimum %90 seviyesinde sudaki kloru arıtır.


2. Tat ve koku:

Sudaki kötü koku ve tadı en fazla etkileyen maddeler klor, kimyasallar ve uçucu organik bileşiklerdir. Bu maddeleri absorbe ederek bünyesinde tutan en temel filtreleme elemanı karbondur. UF membran filtreli model de ise karbon filtrelemenin ardından su membran filtrelerden de geçirilir. Bu nedenle suyun akış hızı ne kadar düşürülürse o kadar daha kaliteli bir su elde edilebilir.


3. Kimyasallar, toksinler ve uçucu organik bileşikler (VOC):

Bu maddeler filtrenin çeşidine göre seramik, karbon ve membran filtrelerden geçerken arıtılır. Seramik ve karbon filtrelerin gözenek boyutu 0.5 mikron iken membran filtrenin gözenek boyutu 0.2 mikrondur.


4. Bakteri, mikro organizmalar ve virüsler:

Şebeke suyundaki en düşük sağlık riskini bu maddenin oluşturduğu söylenebilir. Çünkü yerel idareler şebeke suyuna çok yüksek miktarda klor katmaktadır. Bu sayede bu riskin ortadan kaldırılmasına karşın; çok daha büyük bir risk oluşturan klor ortaya çıkmaktadır.


5. Kir, tortu ve pas:

Bu maddeleri her üç filtre de %100 başarıyla arıtabilmektedir.